برای شروع یک روز خوب و پرانرژی پیشنهادهایی ارایه میشود که مربوط به بیدار شدن اول صبح و کارهای آغازین روز هستند. اما کیفیت خواب شب بسیار مهم تر است. شیوه خوابیدن در طول شب و کارهایی که در آخرین دقیقههای قبل از به خواب رفتن انجام میدهیم، تاثیر عمیقی روی حس و حال روز بعد ما دارند. در آخرین لحظات هوشیاری، ذهن نیمه هوشیار یا ضمیر ناخودآگاه شما بیدار شده و به تمام افکار، اعمال و رفتار و چیزهایی که در طول روز و مخصوصا آخر شب دیده اید و یا فکر کرده اید، می پردازد و آنها را بررسی می کند. پس بیایید با انجام تمرینات مناسب و ایجاد عادات جدید، زندگی بهتری برای خود خلق کنیم.
در اینجا ۹ عادت معمول که افراد موفق و با روحیه، پیش از خوابیدن انجام میدهند را بیان میکنیم:
۱- اصرار نداشته باشید که هر کاری را تا پایان روز تمام کنید.
وقتی روز به پایان میرسد، دست از کار و فکر کردن بردارید، حتی اگر کاری نیمه کاره مانده، آن را رها کنید. دقت کردهاید که خیلی از ایدههای خلاقانه و موفق درست در زمانی به ذهن خطور میکنند که دست از کار میکشید و به خودتان استراحت میدهید؟
۲- پیاده روی آخر شب داشته باشید.
بعد از شام مدتی فکرتان را از هیاهوی کار و مشغله های روزانه آزاد کنید، لباس راحت و گشادی بپوشید، از خانه خارج شوید و در هوای آزاد قدم بزنید. گوشی و تبلت را همراه خودتان نبرید. الان ممکنه بگید این کار برای من سختی های خاصی داره که امکان پذیر نیست. پس بریم سراغ کار بعدی…
۳- تمام دستگاهها را تعطیل کنید!
عادت کنید حداقل یک ساعت قبل از خواب، گوشی و تبلت را کنار بگذارید. تلویزیون و لپ تاپ را خاموش کنید. حتی اگر با این وسایل کار هم نداشته باشید، روشن بودن آنها حواس شما را پرت میکند و آرامشتان را میگیرد. یک عادت بسیار غلط بعضی افراد اینه که با گوشی یا تبلت در حین چت کردن یا دیدن فیلم به خواب می روند.
۴- محیط خواب یا اتاقتان را مرتب کنید.
اگر در محیطی شلوغ و یا کثیف بخوابید، ذهنتان هم شلوغ و پر مشغله خواهد بود. مرتب کردن وسایل ذهن شما را آرام تر می کند.
۵- چند صفحه مطالعه کنید.
خواندن کتاب یا هر مطلبی که مورد علاقه شماست، ضمن این که به دانشتان اضافه میکند، باعث آرامش میشود. از نظر علمی هم ثابت شده که تنها ۶ دقیقه مطالعه پیش از خواب، تا ۶۸ درصد از استرس انسان کم میکند.
۶- موارد استرسزا را یادداشت کنید.
بعضی شب ها درست موقع خواب، افکار منفی، ناراحت کننده و استرس زا به ذهن انسان هجوم میآورند. یک کار بسیار مفید برای غلبه به این حالت، این است که قبل از خواب، تمام موارد این چنینی را روی کاغذ یادداشت کنید. بعد از مدتی خواهید دید که این مسایل اصلا استرسزا نیستند. همچنین تمام کارها و قرارهای تعیین شده فردای خود را یادداشت کنید تا نگران فراموش کردن آنها نباشید و باخیال راحت بخوابید.
۷- به یک کار خوب که در آن روز انجام داده اید، فکر کنید.
کارهای مهم را مرور کنید و به خصوص به یکی از کارهای خوبی که در آن روز انجام دادهاید، فکر کنید. این کار موجب رشد افکار مثبت و خوشبینی در ذهنتان میشود. مرور کارها با روش تصویرسازی ذهنی باعث تقویت حافظه میشود.
۸- نوشتن اهداف و برنامه ها
اهداف و برنامه هایی که میخواهید فردا انجام دهید را در یک تقویم یا سالنامه در تاریخ خودش یادداشت کنید و در طول روز اگر کاری یا برنامه ای پیش آمد، یادداشت کنید. اگر این کار مربوط به چندین روز آینده میشه در تاریخ مورد نظر بنویسید. فردا شب کارهایی که قبلا نوشتید را بررسی کرده و هر کدام که انجام داده اید، تیک بزنید. اگر کاری را انجام نداده اید، براش تاریخ مجدد مشخص کنید.
۹- نوشتن سپاسگزاری
بخاطر تمام موفقیت هایی که در طول روز کسب کردید از خداوند سپاسگزاری کنید و در همان تقویم یا سالنامه یادداشت کنید. بخاطر شغلی که دارید، سلامتی، شادی، ثروت، خانواده و هرچیز کوچکی که لحظه ای شما را خوشحال کرده است، خدا را شکر کنید. بگردید و بررسی کنید تا چه نقطه مثبتی در طول روز برای شما اتفاق افتاده است که بخاطر آن میتوانید سپاسگزاری کنید. اگر چیزی پیدا نکردید حداقل بخاطر اینکه می توانید نفس بکشید، فکر کنید، غذا بخورید و… از خداوند سپاسگزاری کنید. حتی بخاطر اتفاق های خوبی که میخواهید در آینده رخ بدهد، از خداوند سپاسگزاری نمایید. نوشتن سپاسگزاری باعث می شود تمام خوبی ها را به سمت خود جذب کنید.
شکر نعمت، نعمتت افزون کند/ کفر، نعمت از کفت بیرون کند.