…. و اما چرا میگوییم کنکور یک مسابقه است نه آزمون؟!
لطفا یک مسابقه ورزشی رو در نظر بگیرید مثلاً مسابقات فوتبال، والیبال، کشتی و یا هر مسابقه دیگری که خودتون شرکت کردید. چرا کسی که فقط قدرت داره ممکنه از حریفش شکست بخوره؟! چه عواملی باعث میشه شما در تمرینات قبل از مسابقه خیلی خوب کار کنید ولی در روز مسابقه شکست بخورید؟!
نکته اینجاست که برای موفقیت در یک مسابقه شما باید پارامترهای زیادی رو رعایت کنید. علاوه بر قدرت در مسابقه ورزشی (علم در مسابقه کنکور)، شما باید پارامترهای مهارت، دقت، تمرکز، سرعت، اعتماد به نفس، انگیزه، کنترل استرس و هیجانات عصبی و… رو در خودتون تقویت کنید…
بخاطر نداشتن همین پارامترهاست که یک معلم یا استاد دانشگاه با وجود علم زیاد، نمیتونه به همه سوالات کنکور در اون شرایط زمانی و خاص جواب صحیح بده ولی ممکنه توی خونه با زمان کافی و آرامش خاطر، بتونه همه سوالات رو درست بزنه! پس داوطلب کنکوری که در اون شرایط خاص ۱۰۰% میزنه چجوری تونسته؟!
اجازه بدید چندتا از تفاوت های مهم آزمون های معمولی با کنکور رو توضیح بدم:
۱- در آزمون های معمولی یک سری سوال تشریحی از مباحث کتاب طرح میشه و شما اگر یک جواب نصف کاره هم بدید، نصف نمره رو میارید و فقط یک درس رو امتحان میدید و معمولا زمان کافی برای پاسخگویی به سوالات وجود داره اما در کنکور بدلیل تستی بودن سوالات، شما مجبورید فقط یک گزینه رو انتخاب کنید هرچند ممکن است در دروس حفظی گزینه های دیگر هم درست باشند ولی شما باید بهترین گزینه رو انتخاب کنید. در دروس محاسباتی ممکنه تمام راه رو درست برید و فقط جواب آخر رو اشتباه کنید که دیگه نه تنها هیچ نمره ای نداره بلکه نمره منفی هم داره…
۲- پارامتر زمان مشخص پاسخگویی در کنکور باعث میشه عامل دقت، تمرکز و استرس خیلی چشمگیرتر از آزمون های معمولی بشه و لازم است شما تمرینات افزایش تمرکز و دقت و همچنین تمرینات کنترل استرس و افزایش آرامش رو انجام بدید…
۳- تفاوت بعدی خیلی مهم، سوالات طرح شده از سه سال در هر درس می باشد که به صورت پشت سرهم باید به آنها جواب بدهید و نیاز به حافظه بلند مدت قوی است. با انجام تمرینات تقویت حافظه و همچنین روش های نوین مرور و خلاصه نویسی که در جلسات مشاوره یاد میگیرید، میتونید از پس این مسئله مهم بربیایید…
۴- زیاد و حجیم بودن مطالب درسی سه سال یکی دیگه از دردسرهای کنکوری هاست که معمولاً به خوبی نمیتونند همه اونا رو بخونند و یا مرور کنند و تست بزنند. بحث مدیریت زمان و برنامه ریزی و همچنین روش های مناسب تندخوانی و خلاصه نویسی، اینجا مهم میشه…
۵- تفاوت بعدی، جدید بودن سوالات است. چرا ما هرسال شاهد این هستیم که دانش آموزان با نمرات بالا نمیتونن به خوبی تست بزنن؟ مسئله اینجاست که شما باید علاوه بر علم و دانش، خلاقیت هم داشته باشید. یکی از تعاریف خلاقیت، توانایی حل مسایل جدید در هر زمینه ای است و شما میتونید با انجام تمرینات افزایش خلاقیت به صورت روزانه از پس سوالات جدید و خلاقانه طراحان کنکور بربیایید…
۶- داشتن هدف و انگیزه قوی و مداوم یکی دیگر از مسایل کنکوری هاست. در آزمون های معمولی در یک بازه زمانی مثلا یک هفته یا چند روزه میتونید با هدف و انگیزه خوب، درس بخونید ولی برای کنکور که بازه زمانی بلندتری داره و حجم دروس بیشتر است، داشتن انگیزه مداوم در کنار برنامه ریزی زمان دار، کار سخت تری است. اینجاست که یک مشاور خوب میتونه با پیگیری و مشاوره انگیزشی، کاری بکنه که داوطلب کنکور، تمام مشکلات و محدودیت های خودش رو فراموش کنه و فقط برای رسیدن به هدفش تلاش کنه…