سلام همانطور که میدانید برای کنکور لازم است بدانیم که طراحان سوال چه جور سوالاتی و از کدام مباحث کتاب طراحی می کنند. این نکته به درس خواندن ما جهت می دهد. فقط کمی حوصله کنید و همه تحلیل ها را که در ادامه مطلب آمده، بخوانید. همچنین مقاله “طرز تهیه شیمی برای کنکور سراسری“ رو هم مطالعه کنید. با مطالعه و زیاد تست زدن و با کمی تغییر و خلاقیت میتونید بیشتر تست های کنکور سال آینده را حدس بزنید…
.
تحلیل سوالات شیمی کنکور گروه تجربی ۹۶
سطح کلی سوالات شیمی کنکور تجربی ۹۶ نسبت به سوالات کنکورهای ۹۴ و ۹۵ ساده تر بود. سوالات مفهومی و حفظی از کنکور گروه ریاضی ۹۶ کمی پیچیده تر اما مسائل ساده تر بودند. از نظر بودجه بندی، ۱۱ سوال از شیمی دوم، ۱۳ سوال از شیمی سوم و ۱۱ سوال از شیمی پیش دانشگاهی طرح شده بود که تغییراتی جزئی نسبت به سال گذشته داشته است. بیشترین سوالات مطرح شده از فصل اول کتاب سوم یعنی از مبحث استوکیومتری بود که با ۵ سوال مستقیم و پس از آن فصل های دیگر کتاب سوم هر کدام با ۴ سوال، نشان دهنده اهمیت استوکیومتری در کنکور می باشد.
به طور کلی، ۱۸ سوال محاسباتی داشتیم که نسبت به سال قبل تعدادش کاهش یافته است. همچنین تعداد سوالات شمارشی نیز در این کنکور کاهش یافته است. سوالات شمارشی از کنکور ۹۴ به طور جدی وارد دفترچه کنکور شدند و پیش از آن گاها یک سوال به این سبک مطرح می شد، اما در سال ۹۴ با ۶ سوال شمارشی رسما این سبک از سوالات وارد سوالات کنکور شیمی شد. سوالات شمارشی کنکور ۹۶ به جز سوال ۲۶۰ که ترکیب سوال شمارشی با مسئله محسوب می شود، سوالاتی نسبتا ساده بودند.
نکته دیگری که در مورد سوالات کنکور ۹۶ می توان گفت حذف شدن دور از انتظار سوالات نموداری بود. این سبک از سوالات که در کنکور ۹۵، دو مورد مطرح شده بود و می توانست زمینه طرح سوالاتی نسبتا دشوار را فراهم آورد، در کنکور تجربی ۹۶ دیده نمیشود اما در گروه ریاضی دو سوال مطرح شده است.
مسئله جالب توجه دیگر در کنکور امسال سوال ۲۴۴ بود که سوالی نسبتا وقت گیر نیز محسوب می شود. برای پاسخ به این سوال دانش آموزان باید ساختار آسپرین و متیل سالسیلات که در تمرین کتاب درسی مطرح شده بود را حفظ می کردند.
در مورد سوال های مطرح شده از مفاهیم، سوالات تقریبا منطقی و تا حدودی مشکل مطرح شده بود اما به جز سوال ۲۴۴ و ۲۵۳ که کمی جدید به نظر می رسیدند سایر سوالات چالش بر انگیز نبودند.
در مورد مسائل نیز به جز سوالات ۲۴۷ و ۲۵۷ و ۲۶۴ سایر سوالات محاسباتی تقریبا معقول بودند و نیازی به ضرب و تقسیم های سنگین نبود.
ایده های ترکیبی و جدید در برخی سوالات:
۲۳۷ مسئله جدید انرژی یونش
۲۳۸ ترکیب آمفوتر از اسید و باز با فصل ۲ دوم روندهای تناوبی
۲۳۹ روند تناوبی و ساختار لوویس
۲۴۶ ترکیب آلی و استوکیومتری
۲۵۳ مسئله جدید درباره کار
۲۵۵ مسئله جدید ترمودینامیک (مشابه المپیاد ۹۴)
۲۵۷ مسئله ترکیبی الکتروشیمی و محلول
۲۶۲ ترکیب تعادل و ترمودینامیک
.
تحلیل سوالات شیمی کنکور گروه ریاضی ۹۶
سطح کلی سوالات شیمی کنکور گروه ریاضی ۹۶ نسبت به سوالات کنکورهای ۹۴ و ۹۵ ساده تر بود. سوالات مفهومی و حفظی از کنکور گروه تجربی ۹۶ کمی ساده تر اما مسائل پیچیده تر بودند. از نظر بودجه بندی، ۱۴ سوال از شیمی دوم، ۱۱ سوال از شیمی سوم و ۱۰ سوال از شیمی پیش دانشگاهی طرح شده بود که تغییراتی نسبت به سال گذشته داشته است.
به طور کلی، ۱۴ سوال محاسباتی داشتیم که نسبت به سال قبل ۳-۴ سوال کاهش یافته است.
همچنین تعداد سوالات شمارشی کمتر بود حدود ۴-۵ سوال.
تست های نموداری ۲ مورد بود و نسبت به سال قبل آسونتر.
سوالات شیمی دوم تقریبا آسون بودند. توجه ویژه به مبحث شیمی آلی و طرح ۵ سوال مستقیم از آن و ۱ سوال ادغامی با فصل کووالانسی
در شیمی سوم در فصل استوکیومتری ۱ سوال مستقیم داشتیم و ۳ سوال دیگر با فصل هایی مثل ترمودینامیک (۱ سوال) و الکتروشیمی (۲ سوال) ترکیب شده بودند که البته این ۳ سوال ترکیبی بیشتر بر مبنای محاسبات و روابط استوکیومتری بودند تا فصل های ترمودینامیک و الکتروشیمی.
در شیمی پیش دانشگاهی فصل ۱ و ۲ طبق روال هر سال تعداد سوالات مجموعا ۴ تا بود و برای اولین بار از بخش شیمی و زندگی سوالی در غالب مسئله طرح شده بود، اما در فصل ۳، با یک سوال افزایش و طرح هر ۴ سوال در غالب مسئله تا حدی غافلگیر کننده بود؛ البته یکی از سوالات به نوعی با یکی از واکنش های شیمی و زندگی در فصل ۱ در ارتباط است. در فصل ۴ (الکتروشیمی) هم دو سوال از سه سوال کاملا مبتنی بر استوکیومتری بود.
سوالات ایدۀ نو: ۲۱۶-۲۱۷-۲۲۵-۲۲۹-۲۳۳-۲۳۵
برای خواندن جدیدترین مطالب، اخبار کنکور و فیلم های انگیزشی به کانال تلگرام مشاوره تحصیلی و کنکور علی باقرپور بپیوندید: