سلام به همه عزیزان کنکوری
در مورد انواع آزمون های آزمایشی، مزایا و معایب هر کدام قبلاً بحث شد، حالا میخوام مهمترین کاری که باید بعد از هر آزمون انجام بدید رو بگم…
یک نکته بسیار مهم این هست: با آزمونی که دادید احساسی برخورد نکنید. هدف از آزمون آزمایشی، سنجش پیشرفت شما و اصلاح عادات، روش ها و افزایش سطح کمی و کیفی مطالعه می باشد. اگر قرار بر این باشه که با نگرفتن نتیجه دلخواه دفترچه را به گوشه ای پرت کنید و زانوی غم بغل بگیرید مطمئنا پیشرفتی حاصل نخواهد شد. کلید پیشرفت شما #تحلیل_آزمون هست که در ادامه به چند نکته در مورد آن اشاره خواهم کرد.
? لازم است که بعد از هر آزمون، یک استراحت ۲ تا ۳ ساعتی داشته باشید و بعد از آن بشینید تعداد صحیح، غلط و نزده ها را برای هر درس حساب کنید. البته در کارنامه شما، درصد، تراز و رتبه اعلام میشه ولی شما زودتر از صدور کارنامه، فقط درصد پاسخگویی خودتون رو بدست بیارید.
? در مرحله دوم باید تمام سوالات را از نو بخونید. برای این کار حداقل دو ساعت برای هر درس وقت بگذارید. (یعنی تحلیل آزمون میتونه یک روز کامل طول بکشه) با خواندن سوالات، ممکنه به تعدادی از نزده ها یا غلط ها، جواب درست بدید که معلوم میشه در موقع آزمون، وقت کافی یا تمرکز نداشتید.
حالا با توجه به پاسخ های خودتون به چند حالت زیر برمیخورید:
۱- در صورت پاسخ غلط؛ علت های احتمالی:
?بی دقتی و اشتباه محاسباتی که با تکرار و تمرین بیشتر، بهبود می یابد.
?ممکن است مبحث را خوانده باشید اما توان پاسخ گویی به سوال را نداشته اید. در این صورت یا به تکرار و تمرین بیشتر نیاز دارید یا منبع درسی تان مورد اشکال ست یا حتی ممکن است منبع مناسب بوده اما روش مطالعه اشتباه بوده که در هرصورت باید علت آن را پیدا کنید.
?تسلط پایین یکی دیگر از علت های غلط زیاد است. برای افزایش تسلط پیشنهاد میکنم در روزهای آخر منتهی به آزمون یعنی چهارشنبه و پنجشنبه، دیگر درس جدیدی نخونید و بجاش تست دروسی که قبلا خوندید رو بزنید تا تسلطتون افزایش پیدا کنه. با خواندن درس جدید در روزهای آخر تسلط پایینی در این دروس پیدا میکنید و منجر به غلط زدن در آزمون میشه و همچنین این کار باعث میشه دروسی که قبلا خوندید رو با تست زدن مرور نکنید و به تسلط خوبی نرسید.
۲- در صورت عدم پاسخ گویی؛ علت های احتمالی:
?کمبود زمان که علت آن عدم تسلط و زمان بر بودن حل شما در سوالات قبلی بوده است. پس باز هم به تکرار و تمرین بیشتر نیاز دارید.
?ممکن است شما به سر فصل مورد نظر نرسیده باشید که در این صورت باید یا ساعت مطالعه خودتان را افزایش دهید یا برنامه درسی خود را تنظیم کنید یا تغییر دهید.
?ضعف علمی؛ در این حالت یا نیاز به تکرار و تمرین دارید یا اینکه اگر به اندازه کافی مطالعه کردید ممکن است مرور خوبی انجام نداده باشید یا اساسا منبع مورد مطالعه مشکل دارد.
? بعد از اتمام بررسی هر درس، میتوانید نکات جدیدی رو که یاد گرفته اید، در یک برگه یادداشت نموده و به صفحه ای از کتاب یا جزوه که مربوط به همان سوال هست، بچسبانید.
? امید است از همه ی اشتباهات خود برای آزمون های بعدی درس گرفته باشید و نقاط قوت خود را نیز شناخته باشید، در این صورت بهترین بهره برداری را از آزمون خود کردید و روش مطالعه، ساعت آن، برنامه، دقت و… شما روز به روز بهبود پیدا می کند.
⚡️ نکته قابل ذکر دیگه این هست که اساسا ممکن است سوالات آزمون استاندارد نباشند و بیش از اندازه سخت طرح شده باشند. به این نکته هم توجه کنید پس همه تقصیرها را گردن خودتون نندازید.
(معمولا سوالات آزمون های قلم چی و گاج، سخت و گاهی خیلی سخت طرح می شوند ولی گزینه دو سوالات معقول و نزدیک تری به کنکور دارد.)
برای خواندن جدیدترین مطالب، اخبار کنکور و فیلم های انگیزشی به کانال تلگرام مشاوره تحصیلی و کنکور علی باقرپور بپیوندید:
1 دیدگاه
حمید
مقاله مفیدی بود.
در واقع احساسی برخورد کردن مشکل اصلی و جدی دانشآموزان است.