سلام خدمت همه عزیزان
آزمون ورودی یا کنکور دکتری تخصصی Ph.D از سال ۱۳۹۰ تاکنون به صورت نیمه متمرکز انجام میشود. نیمه متمرکز یعنی گزینش در دو مرحله انجام خواهد شد. مرجله اول آزمون هماهنگ کشوری که به صورت تستی (اسفند ماه) برگزار میشود و مرحله دوم انجام مصاحبه (خرداد تا تیر ماه) است (زمان ثبت نام کنکور دکتری، آذر ماه هر سال میباشد).
معمولاً هر ساله در اواخر فروردین نتایج اولیه که شامل رتبه و تراز هست اعلام میشود و شما باید براساس اولویت دانشگاه و شهر نسبت به انتخاب ۵۰ کد رشته محل اقدام نمایید.
با توجه به نمره کل اکتسابی، کدرشته محل های انتخابی و حدنصابی که (معمولاً در اواسط اردیبهشت ماه) توسط دانشگاه ها و مؤسسات اعلام میشود، شما مجاز به تعیین چند دانشگاه برای مصاحبه خواهید شد که باید به سایت اون دانشگاه ها مراجعه و از تاریخ و نحوه ثبت نام مطلع شوید.
توجه داشته باشید که زمان مصاحبه دانشگاه ها در یک روز نباشد مثلاً اگر تاریخ مصاحبه دانشگاه شهر خودتون و دانشگاه صنعتی شریف، در یک روز بود، باید با توجه به رتبه تون و رزومه تون از یک مشاور کمک بگیرید که آیا شانس قبولی در دانشگاه صنعتی شریف رو دارید و اگه ندارید، انتخاب دانشگاه شهر خودتون رو بالاتر بزنید (برعکس انتخاب رشته کنکور سراسری و ارشد) چون در مصاحبه دکتری وقتی میبینند این دانشگاه اولویت نخست شما بوده است و با اعتماد به نفس و جدیت تمام میخواهید در این دانشگاه قبول بشوید، وضعیت جلسه مصاحبه خیلی به نفع شما خواهد شد.
فردی که مجاز به انتخاب رشته شده باشد در صورت عدم دارا بودن حدنصاب نمره لازم که توسط سازمان سنجش تعیین می شود، برای مرحله مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی (مرحله دوم آزمون) معرفی نخواهد شد.
بدیهی است عدم مراجعه برای مصاحبه، به منزله انصراف از پذیرش بوده و امکان آزمون کتبی یا مصاحبه مجدد در هیچ یک از دانشگاهها و مؤسسات وجود نخواهد داشت.
بررسی صلاحیتهای عمومی و ظرفیت پذیرش در کدرشته محل های تحصیلی بر اساس موارد ذیل انجام میگیرد:
الف) برای رشتههایی که شیوه پذیرش آنها “آموزشی-پژوهشی” است: ۵۰% نمره علمی (کنکور) و ۵۰% نمره مرحله دوم آزمون (۲۰% سوابق آموزشی-پژوهشی و ۳۰% مصاحبه علمی)
ب) برای رشتههایی که شیوه پذیرش آنها “پژوهش محور” باشد: ۳۰% نمره علمی (کنکور) و ۷۰% نمره مرحله دوم آزمون (۲۰% سوابق آموزشی-پژوهشی، ۳۰% مصاحبه علمی و ۲۰% تهیه طرح واره)
– شیوه آموزشی پژوهشی: روشی است که محتوای برنامه آن مشتمل بر واحدهای درسی و پایان نامه میباشد. این شیوه تا سال ۱۳۸۹ تنها شیوه آموزشی در ایران بوده و پذیرش دانشجو در کلیه دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور فقط به این روش صورت می گرفت.
– شیوه پژوهش محور: دوره دکتری تخصصی است که با محوریت پژوهش و مشتمل بر اخذ واحدهای آموزشی محدود و ارائه رساله برگزار میشود. برگزاری دوره دکتری پژوهش محور مشروط به داشتن طرح پژوهشی تقاضا محور (طرح پژوهشی دارای کارفرمای مشخص که برابر قرارداد، اجرای آن به مؤسسه واگذار و اعتبارات کامل آن به همراه هزینه های نظارت بر آن توسط کارفرما تامین و نتیجه کار نیز تحویل گرفته میشود) با کارفرمای مشخص (شخصیت حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی است که طی یک قرارداد، انجام طرح پژوهشی را به دانشگاه/مؤسسه واگذار نموده و متعهد به تأمین کلیه هزینه های انجام و نظارت بر اجرای موضوع قرارداد است) می باشد.
منظور از طرح واره، طرح اولیه رساله متقاضیان رشته محل های پژوهش محور است که در راستای طرح پژوهشی تقاضامحور که از طرف مؤسسه اعلام شده است توسط داوطلب تهیه و تدوین و در زمان انجام مصاحبه و بررسی سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری بصورت مکتوب ارائه میشود.
مطابق ضوابط، پذیرفته شدگان نهایی دوره روزانه آزمون ورودی دکتری سال ۹۷، حق شرکت در آزمون ورودی دکتری ۹۸ را نخواهند داشت، لذا بایستی در انتخاب رشته دقت لازم را بعمل آورند.
دانلود دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری (سراسری و آزاد) در کانال تلگرام:
برای آگاهی از امکانات و تجهیزات دانشگاه ها در رشته مورد نظر خودتون و اساتید آن دانشکده که در اولویت دهی انتخاب رشته شما بسیار مهم است، میتونید از یک مشاور خبره کمک بگیرید.
رزرو نوبت مشاوره حضوری یا غیرحضوری: ۰۹۹۰۵۶۵۴۸۴۴ و ۳۶۲۸۳۰۱۹-۰۳۵
.
نحوه محاسبه امتیازات آموزشی در مصاحبه دکتری:
.
امتیاز مدرک زبان (همترازی نمرات آزمونهای ملی و بین المللی زبان انگلیسی):
.
نحوه محاسبه امتیازات پژوهشی در مصاحبه دکتری:
لینک مرتبط: ۵۰ نکته مهم و کاربردی که برای آمادگی در مصاحبه دکتری باید بدانید.