ما برای برنامه ریزی درست و اصولی نیاز به تعیین اهداف اصلی خودمون داریم که برای تعیین درست اهداف، باید تواناییها، علایق، ارزشها و نقاط قوت و ضعف خودمون رو بهتر و دقیقتر بشناسیم که برای این کار میشه از یک مشاور یا روانشناس کمک گرفت و با انجام آزمون های مختلف به خودشناسی بیشتری رسید. لطفا مراحل زیر رو به ترتیب اجرا کنید:
۱- خودشناسی و شناخت نقاط قوت و ضعف
۲- نوشتن اهداف
اهدافتون رو براساس نکات زیر بنویسید:
- اهداف شما باید واقع گرایانه و معقول باشند.
- تا حد ممکن اهدافتون رو به تفصیل بیان کنید.
- هدف های شما باید دقیق و قابل ارزیابی باشند.
- برای هر کدام از اهداف، دلایل زیادی بنویسید.
- آرزوهاتون رو منحصر به موضوعات خاصی نکنید.
- اهداف شما باید انعطاف پذیر باشند.
۳- طبقه بندی اهداف
۴- تعیین مدت زمان رسیدن به اهداف
برای اینکه فهرست اهدافتون مدیریت پذیر باشد، سه هدف از مهم ترین اهداف مربوط به هر قاب زمانی رو انتخاب کنید:
سه هدفی که میخواهید در عرض یک سال به آنها برسید، سه هدف مربوط به سه سال، سه هدف مربوط به پنج سال و سه هدف مربوط به ۱۰ سال.
.
۵- اولویت بندی اهداف
بهترین راه رسیدن به اهدافتون این است که اونا رو اولویت بندی و برنامهای منظم برای رسیدن بهشون تدوین کنید. یکی از روشهای جهانی شناخته شده برای افزایش کارایی، قانون ۲۰/۸۰ است که موفقیت آن به اثبات رسیده و سالهاست که کاربرد دارد.
قانون ۲۰/۸۰ که به نام اصل پارتو (اقتصاددان ایتالیایی ویلفردو پارِتو) هم معروف است، در تمام جنبههای زندگی جاری است. بر اساس آن ۲۰ درصد از فعالیتها و اهداف شما عامل ۸۰ درصد از نتایج میشه و برعکس، ۸۰ درصد دیگر ۲۰ درصد نتیجه میدن! مثلا اگر در فهرست اهداف شما ۱۰ مورد وجود داشته باشه، دوتا از اونا رو که بیشتر از هشت مورد دیگر ارزش دارند، انتخاب کنید. حالا که اهدافتون رو گلچین کردید، باید اونارو به تناسب به اهداف کوچکتر تقسیم کنید.
.
۶- نوشتن عادت های مزاحم
فعالیت ها و عادت هایی که در حال حاضر مزاحم شما هستن و باعث اتلاف وقت میشوند را یادداشت کنید و پیامدهای هر یک از آنها بنویسید و برای هر کدام عادت یا راهکار جدیدی بیابید.
.
۷- تکمیل جدول پایش برنامه ریزی
برای شروع یک برنامه ریزی و مدیریت زمان لازم است تا جدول پایش برنامه ریزی هفتگی را تکمیل کنید. در هفته اول میزان زمانی که برای فعالیت های مختلف صرف میکنید را شناسایی و در هفته دوم زمان ها و فعالیت ها را کنترل میکنید. برای ایجاد یک عادت جدید نیاز به سه هفته زمان است و بعد از آن بر روی کیفیت انجام آن عادت، کار میکنید. مدت زمانِ ترک عادتهای قدیمی بستگی دارد به اینکه چه مدت آنها را انجام دادهاید و چه مقدار انگیزه برای ترک آن دارید.
شما عزیزان میتوانید فعالیت های هر روز خود را به مدت یک هفته در جدول پایش برنامه ریزی یادداشت کنید و هر شب جمع درس، خواب، کار و… را حساب کنید. با این کار بعد از یک هفته عادت های خود را شناسایی میکنید تا برای هفته بعد کنترل بیشتری بر روی آنها داشته باشید و با تغییرات کوچک در برنامه به صورت تدریجی پیشرفت کنید. بعد از تکمیل این جدول به مدت یک هفته میتوانید یک نوبت مشاوره حضوری دریافت نمایید:
۰۳۵-۳۶۲۸۳۰۱۹ و ۰۹۱۳۹۵۳۸۵۲۴